groepstrajecT
TRIMMEN
Duikt je hond al weg zodra je met de borstel of schaar aan komt?
Of kan je hem borstelen maar zie je dat hij veel spanning laat zien?
Hoe zou het zijn als je hem zonder angst en in samenwerking kan borstelen?
Hoe zou het zijn als je hem zonder angst en in samenwerking kan borstelen?
Het tuigje is vaak een ''moet''
Je hond een goed passend tuigje kunnen laten dragen is nodig om (veilig) buiten te kunnen wandelen. Het verdeeld de (mogelijke) druk goed over zijn lichaam en het is minder makkelijk om eruit te kunnen ontsnappen. Beide essentieel om fijn te kunnen wandelen. Alleen wat als je hond zijn tuigje niet om wilt? Dan maar een halsband? Of hem met de lekkerste voertjes toch over de streep trekken om hem om te krijgen?
Bekijk hieronder 3 video's over het borstelen bij jouw hond
8 weken aan de slag om het borstelen en knippen een stuk fijner en leuker te maken
Wanneer je de borstel pakt zie je de spanning bij hem stijgen. Je hond rent weg of gaat juist in een hoekje staan. Hopend dat je de borstel weer weg legt. Of hij komt wel op de tafel, maar tijdens het borstelen zie je dat hij verstijfd of juist gaat happen. Allemaal signalen dat je hond zich er niet fijn bij voelt. Dit terwijl je hem regelmatig moet borstelen om zo te voorkomen dat zijn vacht in de klit raakt (dan ben je nog verder van huis). Elke keer een vervelende trimsessie heeft een negatieve impact op jullie band en zal er ook voor zorgen dat hij het borstelen steeds vervelender gaat ervaren.
Gelukkig kan het ook anders
Hoe zou het zijn als je in samenwerking en ontspanning hem kan borstelen? Niet elke keer wordt gehapt of een zachte grom hoort? Maar met een kwispelende staart of zelfs in slaap kan borstelen? Dat kan en daar help ik jullie heel graag mee in dit groepstraject! 🙂
Samen met een kleine groep van maximaal 4 andere hondeneigenaren ga je aan de slag. We beginnen met een startcall, theorievideo en gaan daarna meteen aan de slag. Je krijgt persoonlijke feedback op je trainingen, je kan dagelijks je vragen stellen aan mij en we hebben vrijwel elke week een zoomcall met de groep. Jullie gaan samen stappen zetten om het borstelen zo voor je hond veel fijner te maken!
Aan het einde van het groepstraject
Wil jij ook leren...
Wat pijn is
Wat de functie van pijn is
Hoe een hond pijn laat zien
Wat NIET waar is over pijn bij honden/wat fabels zijn over pijn
Hoe je een goed passende fysiotherapeut, chiropractor of osteopaat vindt
Pijnklachten te herkennen bij jouw hond
Wat je zelf kunt doen om erachter te komen of jouw hond ergens pijn heeft
Wat je kan doen als je hond pijn heeft
In had nooit gedacht zo’n resultaat te kunnen behalen met Millie! Echt een aanrader!
– Marte & Foxy
- Femke en Jip
– Aranka & Fergus
– Marjolijn & Yuna, Minerva
Hoe zou het zijn als?
– hij kwispelt wanneer je met de borstel of schaar aan komt lopen
– het juist jullie band versterkt in plaats van beschadigd
– je je geen zorgen hoeft te maken dat de klitten pijn doen omdat je ze gewoon kan borstelen voordat het nodig is?
– je voorkomt dat je écht niet meer hem kan borstelen
Ik doe mee met:
FAQ
Absoluut! Dat is juíst geweldig! Dan ga je er sneller mogelijk doorheen maar dat is zeker geen probleem.
Mocht je hond ook verlatingsangst hebben of reactief zijn naar andere honden, dan kost dat ook tijd om te trainen. Gelukkig is het oefenen voor zorghandelingen juíst heel kort en simpel.
Elke dag 3-5 minuten, tenzij je echt langer gaat borstelen natuurlijk. Dan zal het ongeveer 10 minuten per dag zijn.
Daarbij, het versterkt enorm de band waardoor je hond zelfs tijdens de momenten waarop hij reactief is naar prikkels, het makkelijker zal gaan (eerder inchecken na een uitval, steun zoeken vooraf en makkelijker in contact blijven gedurende een wandeling).
Yes, dat kan zeker! Het ”moet” ook vaak om ergere klitten te voorkomen. Het borstelen kan inderdaad niet een paar weken op pauze. Hoe deze moet-situatie er voor jouw hond het beste eruit zietnemen we door in het traject.
De trainingen worden Online gegeven via Zoom, makkelijk vanuit huis en als veilige plek voor jouw hond.
Dat zou heel jammer zijn! Want je kan dan niet direct je vragen stellen mocht je die hebben. Wel is het mogelijk om je vragen met opgestuurde video in de whatsappgroep te plaatsen. Hier kom ik dan alsnog op terug via de live die je kan terugkijken. Voor het groepsgevoel is het wel het fijnste als je er elke sessie bij kan zijn.
Van te voren krijg je een e-mail waarin een zoomlink staat die je kan gebruiken voor de avonden. Tijdens een live zoomsessie gaan we met camera aan een klein stukje theorie bespreken. Daarna geef ik 1 op 1 feedback per hond op de stapjes / opgestuurde video waarbij je mee kan kijken en zo ook van elkaar kan leren. Mocht je ergens tegenaan lopen kan je altijd een mail sturen naar info@zorgzonderdwang.com
Mocht je nog een andere vraag hebben die hier niet tussen staat, let me know! Stuur een berichtje naar info@zorgzonderdwang.com of naar 06 21 91 13 43