ONLINE TRAINING

TUIGJE OMDOEN

Rent je hond weg zodra je het tuigje pakt?
Verstijft hij bij het omdoen over zijn hoofd?
Is er altijd opluchting als het tuigje eindelijk om is?
Hoe zou het zijn als het wél in samenwerking kan?

ONLINE

Online leeromgeving met video’s

6 LIVE sessies via Zoom 

 

ZELF TE VOLGEN

3 maanden toegang tot community pagina

Trainen wanneer het jouw uitkomt

STAP VOOR STAP

Wekelijkse videofeedback (optioneel)

Persoonlijke stappen

KOMENDE ZOOMSESSIES:

5, 19 aug | 2, 16 sep | 7, 21 okt | 4, 18 nov 2024

20.30 – 21.15 uur

Het tuigje is vaak een ''moet''

Je hond een goed passend tuigje kunnen laten dragen is nodig om (veilig) buiten te kunnen wandelen. Het verdeeld de (mogelijke) druk goed over zijn lichaam en het is minder makkelijk om eruit te kunnen ontsnappen. Beide essentieel om fijn te kunnen wandelen. Alleen wat als je hond zijn tuigje niet om wilt? Dan maar een halsband? Of hem met de lekkerste voertjes toch over de streep trekken om hem om te krijgen? 

 

Bekijk hieronder 3 video's waarom juist dat je vooruitgang kan tegenwerken

Zelf aan de slag om het tuigje een stuk fijner en leuker te maken

Zodra je vraagt of je hond wilt wandelen komt hij wellicht nog kwispelend aan. Alleen zodra je de deur opent waar het tuigje hangt, je hond in de gang wilt uitnodigen of hij het tuigje ziet, zie je ze zijn staart naar beneden gaan en blijft hij staan. Niet wéér dat tuigje. Als het tegenzit gebeurt dit zelfs een aantal keer op een dag en dat kan dat stressemmertje weer vullen. 

Gelukkig kan het ook anders

Je hond kan in samenwerking zijn tuigje om krijgen. Hij kan hem zelf aandoen of jij kan het in overleg bij hem omdoen. Zonder stress, zonder spanning en het juíst als een leuk iets zien. Het kan anders en dat ik gun ik jullie enorm!

Aan het einde van de training

Begrijp jij waar je hond vastloopt met zijn tuigje en hoe je je het beste hem dit kan aanleren
Heb je de kennis en tools om het tuigje steeds fijner te maken, ook wanneer hij deze dagelijks om moet
Staat hij kwispelend klaar om in samenwerking te gaan oefenen met zijn tuigje

Wil jij ook leren...

Hoe je het juiste tuigje kiest

Hoe je het tuigje fijn voor je

Wat eerdere deelnemers eruit hebben gehaald ✅

Op slechts 12 weken oud ontwikkelde Murphy een intense angst voor het tuigje, wat leidde tot blaffen en wegrennen zodra we deze maar tevoorschijn haalde. Met Tamira's instructievideo's, die niet alleen de basisprincipes behandelen maar ook diep ingaan op de stappen naar succes, hebben we nu een hond die zonder moeite het tuigje om kan hebben. Als je een hondenbezitter bent die vergelijkbare uitdagingen ervaart, kan ik Tamira’s aanpak 100% aanbevelen.

- Jacky & Murphy
Rose vond plotseling haar tuigje niet meer leuk en wilde zelfs niet meer naar de hal komen. Als wij het tuigje pakte verdwijn ze onder de tafel. Ik kwam in contact met Zorg Zonder Dwang Online Tuigje Training en binnen een paar dagen begon ik een verschil te merken. Ik leerde samenwerken met Rose en haar te laten instemmen in wat er met haar gebeurde. Zij kon kiezen om niet mee te doen, maar vrij snel wilde ze de oefeningen graag doen en zelfs haar tuigje aan. Nog steeds niet helemaal van harte, maar een stuk makkelijker. Wij trainen nog en ik gebruikt deze oefeningen voor andere zorghandelingen. Wandelen is weer leuk en niet zo spannend voor ons, maar vooral voor haar

- Rose 🐾
Ik ben heel erg blij dat ik nu weet welke stappen ik moet nemen en het is fijn om te zien dat hij een positieve associatie heeft met zijn nieuw tuigje. Ik volg nog steeds zijn tempo hierin en stapje voor stapje geraken we steeds verder. Ik ben opgelucht dat ik hem niet meer moet dwingen want dat voelde voor mij helemaal niet oké. Ondertussen heb ik niet alleen geleerd welke stappen ik moet zetten om het tuigje leuk en aangenaam te maken voor hem maar ben ik ook in 'moet' situaties hem anders gaan benaderen. Zo rende hij ook weg voor zijn borstel en was borstelen een hele opgave voor ons allebei. Door rekening te houden met zijn stresssignalen zijn we ondertussen zo ver dat ik terug korte stukjes kan borstelen en kan hij zelf aangeven wanneer het voor hem oké is. We hebben hier ook zo'n mooie vooruitgang in gemaakt, daar ben ik Tamira ook erg dankbaar voor!

- Laura & Obi
Previous slide
Next slide

Hoe zou het zijn als?

– hij geen halsband meer om hoeft maar een tuigje zodat zijn nek bespaart blijft

– het juist jullie band versterkt in plaats van beschadigd

de wandeling ontspannen begint zonder stress

– je voorkomt dat je dat tuigje écht niet meer om kan doen

Basis

Online Training Tuigje
95
00
voor 3 maanden
  • Online omgeving met video's
  • Stappenplannen uitgeschreven
  • Toegang tot community pagina
  • 6 Live sessies via Zoom

Plus

Online Training Tuigje
145 voor 3 maanden
  • Online omgeving met video's
  • Stappenplannen uitgeschreven
  • Toegang tot community pagina
  • 6 Live sessies via Zoom
  • Wekelijkse videofeedback
  • Persoonlijke stappen

Zoomsessies: 20.30-21.15 uur
5, 19 aug | 2, 16 sep | 7, 21 okt | 4, 18 nov 2024

FAQ

Absoluut! Met een juiste opzet zal het je training niet in de weg staan, je hond zal het verschil leren tussen zijn ”moet” tuigje waarbij hij geen keuze heeft en zijn ”oefen” tuigje.

De ”moet” situatie nemen we ook nog onder de loep en gaan we kijken of en hoe we deze nog voor hem kunnen verbeteren.

Met zijn oefen tuigje gaan we het op zijn tempo opbouwen zodat deze écht fijn voor hem wordt om deze aan te krijgen. 

Dit is vaak een vervolgvraag van de hier bovengestelde vraag (Mijn hond moet elke dag zijn tuigje om, kan ik dan alsnog meedoen?). Het is wel zeker aan te raden om twee tuigjes te hebben en een extra (nieuwe) aan te schaffen. Dit maakt het voor je hond een stuk duidelijker wanneer hij wel of geen keuze heeft en zorgt ervoor dat zijn ervaring met het nieuwe tuigje nog vrijwel neutraal is. 

Absoluut! Dat is juíst geweldig! Dan ga heeft je hond een enorm goede basis en kan je voorkomen dat hij het spannend vindt! 

Mocht je hond ook verlatingsangst hebben of reactief zijn naar andere honden, dan kost dat ook tijd om te trainen. Gelukkig is het oefenen voor zorghandelingen juíst heel kort en simpel.

Elke dag 3-5 minuten hiervoor vrijmaken is meer dan voldoende.

Daarbij, het versterkt enorm de band waardoor je hond zelfs tijdens de momenten waarop hij reactief is naar prikkels, het makkelijker zal gaan (eerder inchecken na een uitval, steun zoeken vooraf en makkelijker in contact blijven gedurende een wandeling). 

De training kan je online zelf volgen op je eigen tempo. Via een link krijg je toegang tot een online leeromgeving (te bekijken via de laptop of telefoon). In deze leeromgeving staan 3 theorie video’s met hierin de stappen (+/- 30 minuten) specifiek voor het opbouwen van het tuigje. Daarnaast krijg je ook toegang tot de 3 basis theorievideo’s van zorghandelingen (+/- 45 minuten). 

Naast de video’s krijg je ook toegang tot de uitgeschreven hand-outs met afbeeldingen, heb je toegang tot de online community pagina waar je al je vragen kan stellen en zijn er 2x per maand een online Zoom sessie waarin je ook al je vragen kwijt kan. 

Mocht je hond het echt spannend vinden of angstig zijn voor het tuigje, dan kan je ook voor de Plus Training gaan. Hierbij kan je 3 maanden elke week een video opsturen van jullie trainingssessie waarop ik feedback geef zodat jij nog sneller en beter het tuigje bij je hond in samenwerking kan omdoen. 

Dat zou heel jammer zijn! Want je kan dan niet direct je vragen stellen mocht je die hebben. Wel is het mogelijk om vooraf op de community pagina je vragen te stellen. Hier kom ik dan alsnog op terug via de live die je kan terugkijken.

Het is afhankelijk van je hond zijn eerdere leerervaringen met het tuigje, hoe hij zich er nu bij voelt en hoe jij hem hierin begeleid. In deze training geef ik je al mijn kennis over het trainen voor het tuigje zodat je zo snel mogelijk, maar op je hond zijn tempo, de training kan doorlopen. 

De training is gebaseerd op een 8 weken stappenplan, maar kan sneller of langzamer gaan. Afhankelijk dus van jou en je hond. 

 

Op de online leeromgeving staat er een link die je elke keer kan gebruiken voor de zoomsessie. Mocht je ergens tegenaan lopen kan je altijd een mail sturen naar info@zorgzonderdwang.com  

Mocht je nog een andere vraag hebben die hier niet tussen staat, laat het me gerust weten! Stuur een berichtje naar info@zorgzonderdwang.com of naar 06 21 91 13 43

×