Introductie Training

Kennismaken met Zorg Zonder Dwang

Kan je zorghandelingen zonder dwang geven?

Absoluut! Zelfs in echte samenwerking!

Borstelen, tandenpoetsen, nagels knippen of een tuigje omdoen, het kan allemaal. Waarschijnlijk werk je al met beloningen maar heb je nog niet de tools om deze zorghandelingen ook echt in samenwerking te kunnen geven.

Je hond vindt het nu oké wanneer je zijn oren bekijkt of hem borstelt, maar dat is het.

Hoe zou het zijn als je weet hoe je hem die stem wel kan geven?

Dat jij de tools krijgt om aan hem uit te leggen hoe hij kan aangeven wanneer hij een keuze heeft? Hoe hij kan aangeven wanneer hij het wel of niet meer fijn vindt? Hoe jij naar hem kan luisteren waardoor ook jullie band wordt versterkt? Hoe je kan oefenen om in samenwerking zijn hoofd en de rest van zijn lichaam te mogen onderzoeken? Want dat leer je wanneer je deze Introductie Training volgt.

Bekijk de korte theorievideo, leer hoe het werkt en breng het daarna meteen in de praktijk aan de hand van de drie stappenplannen (met voorbeeld video’s).

Wat wordt er in de training besproken?
Swipe naar rechts ➡️
1. Management
Moet de handeling op deze manier? Kan het anders? Speelt er pijn mee?
2. De Basis
Wat is een moet en keuze situatie? Waarom zou je hier een verschil tussen te maken? En hoe maak je zo'n verschil?
3. Start en Stop Buttons
Wat is een Start en Stop Button? Hoe leer je je hond een Start en Stop Button aan? 
4. Handeling toevoegen
Hoe voeg je een handeling toe? Waar moet je opletten? Welke eerste stappen kan je gaan oefenen?
Previous slide
Next slide

Praktisch

Theorievideo

Een video van +/- 15 minuten waarin je de kennis krijgt om preventief met je hond te gaan oefenen om zorg in samenwerking te kunnen gaan geven. Daarbij is de besproken theorie na te lezen in een PDF bestand.

App voor op je mobiel

Deze training staat op een platform die je vanaf je PC kan bekijken maar ook vanaf je mobiel (Android & iOS). Zo kan je voordat je gaat trainen snel even de theorie of stappen checken.*

Stappenplannen

Je ontvangt 3 stappenplannen waarin stap voor stap staat hoe je de 3 Start Buttons aanleert en hoe je een begin kan maken om je hond zijn hoofd en de rest van zijn lichaam te onderzoeken.

voorbeeld video's

Naast de stappenplannen ontvang je ook 3 video's waarop je kan bekijken hoe de stappen er in de praktijk uitzien.

Wil jij de zorg in samenwerking geven?

Deze Introductie Training is een kennismaking met Zorg Zonder Dwang. Het is bedoelt voor jou als eigenaar wanneer je nog niet bekend bent met Zorg Zonder Dwang. Wanneer je mij al even volgt op social media zal je al veel basis kennis hebben, deze kennis komt ook voor in deze training. Wel gaan we er dieper op in, is de opbouw gestructureerd en krijg je natuurlijk de stappenplannen zodat je meteen de basis kan leggen voor je hond om in samenwerking de zorg te gaan geven. Dus als je op een laagdrempelige manier meer wilt leren over Zorg Zonder Dwang, voel je zeker welkom om deze training te volgen! 

Voor €35,00 kan je meteen beginnen

Na aankoop heb je 6 maanden toegang tot de online leeromgeving. De stappenplannen heb je levenslang (zie FAQ)

FAQ

& antwoorden

Rent je hond weg, verstijf hij, verstopt hij zich, grom of hapt hij? Dan is deze training niet geschikt en is een 10 weken traject waarschijnlijk meer passend. 

Deze training is vooral preventief bedoelt voor honden die de handelingen nu oké vinden maar nog geen idee hebben hoe ze zelf de keuze en controle kunnen hebben waardoor de échte samenwerking mist.

Je hebt 6 maanden na de aanschafdatum toegang tot de video’s. De PDF bestanden met de theorie en stappenplannen heb je voor altijd want deze kan je zelf downloaden. 

De training is na aanschaf te bekijken op je pc en via je telefoon via het platform/app Huddle. Hierop staat de training met de video’s, stappenplannen en informatie. Via je telefoon kan je dus ook meteen de stappenplannen bekijken en gaan trainen!

In de toekomst zal het platform veranderen van Huddle naar een eigen leeromgeving. Dit kan betekenen dat bepaalde functies/opties die er nu wel zijn anders worden ingericht.

Yes, helemaal op jullie eigen tempo. Bepaal zelf wanneer je de theorie (her)bekijkt, de stappenplannen doorneemt en aan de slag gaat! Houd er wel rekening mee dat dit een algemene training is, het kan zijn dat je andere stappen moet maken met je hond.

De theorievideo duurt 15 minuten om te bekijken, de voorbeeld video’s 3 minuten per video. 

Nee, hierin krijg je basis kennis maar dit is lang niet genoeg als je hond het spannend vind. Omdat je vaak al een goede basis eerst moet creëren voordat je een handeling weer gaat toevoegen is er meer kennis nodig én elke handeling heeft zijn specifieke valkuilen. Dit is een algemene training waarin je zelf hierna de principes kan toepassen op de handelingen die je hond nu oké vindt.

Dan kan het lastiger zijn! Er wordt vanuit gegaan dat je zelf basiskennis hebt en je hond wel iets van oefeningen kan omdat je met voer gaat werken. Vind je hond het bijvoorbeeld nog lastig om een voertje volgen? Of zelf met een gedrag te komen? Dan is deze training niet geschikt en kan je beter (eerst) een 1 op 1 sessie plannen.

Dat zou heel jammer zijn maar dat kan! Als je geen nuttige tips eruit hebt gehaald en je écht niks nieuws hebt geleerd krijg je je geld terug. Stuur hiervoor een mail binnen 14 dagen nadat je de training hebt gekocht, geef aan wat je mistte in de training en je ontvangt het geld weer zo snel mogelijk terug op je rekening.

×